wie zijn wij

Welkom bij Roosjes en Matroosjes! Onze drie opgroeiende roosjes zijn zeer modebewust: iedere outfit wordt zorgvuldig gekeurd, en uiteraard aangepast aan verschillende gelegenheden of weersomstandigheden. Sinds augustus 2019 bemoeien zij zich ook met de outfit van hun jongste zusjes Everly-Moon, die er elke dag lief en schattig uit dient te zien ;) Wij durven na jaren ervaring dan ook te zeggen dat we precies weten wat kleine roosjes (meisjes) en matroosjes (jongens) graag dragen.

 

We weten uit ervaring dat kinderkleding vaak nog prima een tweede ronde mee kan. Vaak is het kind er tenslotte al uitgegroeid voor er van slijtage sprake kan zijn. In onze webshop vindt u daarom de leukste kinderkleding, tweedehands en altijd in prima staat. Netjes gewassen en gestreken, uiteraard, zodat het na aankoop direct gedragen kan worden.

 

Naast kinderkleding hebben wij ook een collectie accessoires, schoenen en speelgoed in ons assortiment, evenals een ruime keuze in dameskleding. Mama’s kunnen bij Roosjes en Matroosjes dus ook voor zichzelf iets leuks uitzoeken … alles tegen vriendelijke prijsjes uiteraard.

Hoe werken wij

Kijk rustig rond in onze webwinkel, en kies de leukste kleertjes voor jouw roosje of matroosje uit. Heb je vragen over een bepaald artikel? Mail ons dan op info@roosjesenmatroosjes.nl, zodat we je persoonlijk kunnen beantwoorden.

 

Heb je je bestelling geplaatst? Dan ontvang je van ons snel een e-mail met de bevestiging. Ook als we je bestelling verzonden hebben laten we je dat per e-mail weten, zodat je op de hoogte blijft over de afleverdatum van je artikelen. De verzendkosten bedragen standaard € 6,50 voor Nederland en € 8,50 voor België. Bestel je echter boven de € 55,- in Nederland dan zijn er GEEN verzendkosten. In België zijn er geen verzendkosten boven de

€ 60,-.

 

Woon je in Leusden e.o. dan kan je je pakket ook bij ons ophalen. De verzendkosten, die in eerste instantie bij je bestelling zullen worden berekend, worden na het afhalen terug op je rekening gestort. Dit geldt voor pakketten onder de € 55,-. Bij pakketten boven de € 55,- worden sowieso geen verzendkosten berekend.

 

We plaatsen regelmatig nieuwe artikelen in de shop. Wil je niks missen? Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief (dit kan onderaan iedere pagina) of volg ons op Facebook en/of Instagram

 

Klachten, vragen of complimenten? Via info@roosjesenmatroosjes.nl of ons contactformulier op deze site kunt u ons altijd bereiken.Leveren van goederen

Tweedehands spullen kan je ook bij ons aanleveren om te verkopen. Hiertoe hebben wij een aantal regels opgesteld:

 • We verkopen je merkspullen via een 40% - 60% regeling: d.w.z. van elke verkochte euro is 40 cent voor jou en 60 cent voor ons.
 • We willen graag dat deze spullen minimaal een jaar in de webshop blijven staan. Na het eerste jaar is er mogelijkheid om dit te verlengen met 6 maanden of we doen jullie een bod en kopen de rest zelf over.
 • Als jullie kleding inbrengen in tassen of dozen die geen merk hebben maken we een prijs per tas/doos. Reken op ca. € 10,- per tas/doos.
 • We betalen uit 2x per jaar: d.w.z. begin april en begin oktober. Je krijgt bij elke uitbetaling een kredietnota van ons.
 • Is er niets verkocht dan krijg je dat van ons via mail te horen. Als er weinig is verkocht (minder dan € 20,-) geven we je de mogelijkheid het bedrag uit te laten betalen of op te sparen voor het volgende kwartaal.
 • We stellen het op prijs als je voor onze webshop op een of andere manier promoot. Denk aan:
  • mond aan mond reclame;
  • like-en op Facebook en Instagram;
  • inschrijven op onze nieuwsbrief;
  • rond delen van flyers en visitekaartjes (leveren wij op aanvraag);
  • en al wat je kan doen/bedenken om je spulletjes snel(ler) verkocht te krijgen.
  • Doe je zelf een aankoop, dan krijg je als leverancier 10 % korting door de vouchercode leverancier op te geven. Deze korting geldt niet met andere op dat moment lopende kortingsacties.
 • Is er iets nog niet duidelijk: mail naar info@roosjesenmatroosjes.nl

Waarom kopen/verkopen via R&M?

Met de koop en verkoop van tweedehands spullen, willen ons steentje bijdragen aan de duurzaamheid van onze planeet aarde. Er zijn gelukkig vele webshops, winkels en platforms als Marktplaats die hetzelfde doel voor ogen hebben. Maar waarom nu juist kopen bij Roosjes & Matroosjes? Allereerst is daar ons inkoopbeleid, waarmee we echt alleen nog spullen die een tweede kans verdienen inkopen. Tweedehands betekent niet nieuw, maar we streven toch altijd naar 'zo goed als nieuw'. M.a.w. wij voeren een strikte kwaliteitscontrole uit. Daarnaast pakken we alles zodanig in, dat het een feest wordt om uit te pakken en we voegen altijd iets extra's toe aan het pakket. Zaken die je via platformen als Marktplaats en Vinted niet tegen komt. Reacties van onze klanten getuigen dat dit concept werkt en het plezierig maakt iets bij ons te kopen.

Verkopen bij Roosjes & Matroosjes is al even plezierig of je nu je geld in één keer wilt hebben of je spullen bij ons via de 40/60 constructie verkoopt. In één keer levert je vaak evenveel geld als op allerlei tweedehands online marktplaatsen. Probeer je je kleding via rommelmarkten te verkopen, dan zal je merken dat dat een hele bedoeling is om je kleding voor een goede prijs te verkopen. De prijs die je wilt wordt n.l. heel vaak onderhandelt. Verkoop via het 40/60 principe is eigenlijk een soort van belegging. Je geeft je spullen in vertrouwen aan ons af en een keer per kwartaal wordt er netjes geld op je rekening gestort o.b.v. je verkochte spullen. Je geeft je spullen aan ons af en kan daarna rustig achterover leunen en zien wat jou spullen in de loop der tijd gaan opbrengen. Hoe makkelijk wil je het hebben? Een hoop leveranciers hebben inmiddels het gemak van verkopen bij ons ontdekt, dus wees op voorhand gewaarschuwd dat je in een wachtrij komt te staan. We blijven een familiebedrijf met dito capaciteit. ons verhaal op social media


Facebook

Instagram